Start als DSD-reseller

DSD biedt primeur: Operator Connect in Microsoft Teams-channel

DSD biedt primeur: Operator Connect in Microsoft Teams-channel

Rosmalen, 6 februari 2023 – DSD verbreedt het voice-aanbod in het DSD-platform met Voice & Operator Connect, een oplossing waarmee je van Microsoft Teams een volwaardige PBX maakt. Zo kunnen Teams-gebruikers met een eigen telefoonnummer en tegen scherpe beltarieven, gesprekken ontvangen en voeren naar vaste en mobiele nummers - rechtstreeks vanuit Microsoft Teams. Met Operator Connect is niet Microsoft de operator, maar maak je gebruik van een lokale provider, zoals Enreach.

Om Microsoft Teams als samenwerkingstool optimaal te benutten, combineren steeds meer organisaties hun PBX met Microsoft Teams of beter nog; zij stappen volledig over. Met de toevoeging van deze Microsoft Certified telefonie-oplossing aan het DSD-platform, kunnen partners hun klanten voorzien in die overstap naar Microsoft Teams als PBX, door hen zowel Teams als Voice & Operator Connect direct vanuit het DSD-platform te leveren.

We verkopen Managed Voice (de cloud PBX van Enreach) al een tijdje met succes. Met nu ook Microsoft Teams als cloud PBX bereiken we een nog groter publiek en onderscheiden ons daarmee van onze competitie. ", aldus Thijs van de Moosdijk, CEO bij DSD Europe. “Partners die nu starten met het aanbieden van Voice & Operator Connect liften direct mee op de ontwikkeling van Teams als zakelijk telefoonsysteem én profiteren van een dienst van een lokale operator met Enreach en het bekende lokale support van DSD, aangenaam en gewoon in Nederlands ", vult Thijs van de Moosdijk aan.

Door de operator beheerde infrastructuur

Je maakt met Operator Connect gebruik van een door de operator beheerde infrastructuur. Het is daardoor niet nodig om een eigen Session Border Controller (SBC) te kopen of beheren. Deze, en de service om PSTN-oproepen naar Teams te brengen, worden beheerd door Enreach.

Enreach is een van de eerste Nederlandse operators die door Microsoft is gecertificeerd om Operator Connect in Nederland, Spanje en Duitsland aan te bieden. Daardoor geeft zowel Enreach als Microsoft garantie op deze dienst waardoor IT-beheerders voor ondersteuning direct bij Enreach of Microsoft terecht kunnen. Zo maken partners gebruik van een goed bereikbare en betrouwbare dienstverlening en kunnen zij hun klanten hetzelfde bieden. ", aldus Tonny Siemons, Business Development Cloud bij Enreach.

Werken in de Microsoft-omgeving

Met Operator Connect communiceren gebruikers, ongeacht het device dat zij gebruiken, volledig in de Microsoft Teams-omgeving: van chatten en (video)bellen tot samenwerken en vergaderen. Het gebruik van dezelfde applicatie op zowel PC als smartphone of -device is niet alleen voor de gebruiker fijn, maar maakt ook het beheer voor de IT-beheerder makkelijker.

Zo gebruikt de IT-beheerder de Microsoft-omgeving om de PBX-functionaliteiten in Teams te beheren. Een omgeving en werkwijze die bekend is bij IT-beheerders, in tegenstelling tot een telecom-reseller, die een andere manier van werken gewend is en dus niet zo makkelijk Operator Connect kan implementeren en beheren.

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!