Start als DSD-reseller
Microsoft Windows 10 Home

Windows 10 Home

Windows 10, het besturingssysteem dat is geïnstalleerd op de meeste laptops, is het meest geschikt voor de consument. Sinds Windows 7 is de toevoeging Home niet meer voorgekomen, maar Microsoft wil met Windows 10 meer onderscheid maken tussen de verschillende versies en functionaliteit van het besturingssysteem. De Home-versie is geschikt voor desktop-pc's, laptops, tablets en 2-in-1's. Windows 10 Home zal het spraakbesturingsonderdeel Cortana bevatten en de nieuwe browser Edge. Met gezichtsherkenning kan de computer of tablet worden ontgrendeld. Het besturingssysteem download en installeert updates automatisch, zodat het systeem altijd up-to-date is.

 

 

Microsoft Windows 10 Pro

Windows 10 Pro

De Pro-versie van Windows lijkt in veel vlakken op de Home-versie, maar heeft een aantal extra functies die speciaal gericht zijn op professionals. De Pro-versie is dan ook ontwikkeld voor de zakelijke markt, maar kan tevens prima op een thuiscomputer worden ingezet. Extra functies zijn o.a. Remote Desktop, waarmee je toegang hebt tot andere computers binnen jouw domein, en Windows Update for Business, waarmee een systeembeheerder voor meerdere computers tegelijkertijd updates uit kan voeren. Die updates voor het besturingssysteem worden via kleinere updates uitgerold, vaak zonder herstart van het systeem. Daarnaast kunnen ook Windows-apps via deze methode worden uitgerold. Daarnaast heb je met de Pro-versie meer mogelijkheden om je device te beschermen dan met de Home-versie.

 

De Enterprise-versie is de Windows versie voor grotere bedrijven, waar systeembeheerders veel systemen tegelijk moeten beheren. De Enterprise-versie geeft bedrijven toegang tot Enterprise-niveau veiligheidsoplossingen en beheeropties doormiddel van een simpel licentiemodel per gebruiker. Hiermee wordt het licentiemodel van Windows gelijkgetrokken met dat van succesvolle andere CSP-producten, zoals bijvoorbeeld Microsoft Office 365 en de Enterprise Mobility Suite (EMS).

De Enterprise-versie is de meest veilige editie van Windows. Het pay-as-you-go abonnementsmodel, per gebruiker, per maand, biedt bedrijven nieuwe mogelijkheden om te groeien.

 

 


 

Windows 10: zakelijke edities vergelijken

 

 


Windows 10
Home

 

Windows 10
Pro

Windows 10
Enterprise

Geschikt voor PC's, tablets en 2-in-1's

Snel aanmelden met Windows Hello

Cortana Assistent

Microsoft Edge

Windows-apps

Device Encryption

BitLocker: Bescherm data tegen ongeoorloofde toegang bij bijv. diefstal

 

Windows Autopilot: Nieuwe apparaten eenvoudig instellen met geconfigureerd proces in cloud

 

Domain Join Services

 

Remote Desktop: Op afstand verbinding maken met een andere computer

 

Assigned Access: bepaal welke apps andere gebruikers mogen gebruiken

 

Windows Update for Business

 

Beveiliging met Windows Defender, System Guard, Exploit Guard & Antivirus

 

Beveiliging met Windows Defender Credential Guard, Application Guard & Application Control

 

 

Windows Server Update Service (WSUS) voor implementatie van nieuwe productupdates

 

Windows Analytics Device Health: systeemproblemen identificeren en proactief verhelpen

 

 

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!