Start als DSD-reseller

Waarom jij, als IT-reseller of MSP, een security awareness training in je portfolio moet opnemen

Waarom jij, als IT-reseller of MSP, een security awareness training in je portfolio moet opnemen

Tegenwoordig is een goede endpoint beveiliging niet meer voldoende om een bedrijf of organisatie te beschermen tegen cybercriminaliteit. Cybercriminelen focussen zich steeds vaker op de menselijke factor, met als gevolg dat 80% van de cyberincidenten wordt veroorzaakt door menselijke fouten. Het is dus van belang dat medewerkers kennis hebben van cybersecurity en over vaardigheden beschikken waarmee ze cybercriminaliteit kunnen voorkomen. Met een security awareness training kunnen medewerkers op elk moment hun praktische cybervaardigheden verbeteren.

In dit artikel geven wij je meerdere belangrijke redenen waarom jij een security awareness training in je portfolio op moet nemen.
 

1. Medewerkers vormen een groot risico

Een paar jaar geleden was het merendeel van alle cyberincidenten te wijten aan menselijke fouten. Een ernstig probleem, aangezien bedrijven miljoenenverliezen lijden bij het herstellen van cyberincidenten die zijn veroorzaakt door medewerkers. De kosten zijn enorm, vooral vanwege de nieuwe AVG-wetgeving. Bedrijven zijn daarom in groten getale geïnteresseerd in het beperken van deze risico's.

Traditionele trainingsprogramma's of trainingen op locatie brengen vaak niet over wat er moet veranderen aan het gedrag van medewerkers of motiveren medewerkers niet voldoende om de opgedane kennis en vaardigheden ook in de praktijk te gebruiken. Dergelijke trainingsprogramma's hebben alleen op de korte termijn effect, indien enig effect, en zijn vrij duur vergeleken met online trainingen.

De effecten van computer-gebaseerde trainingsprogramma's, die zijn afgestemd op individuele medewerkers en op een duidelijke manier kennis overdragen, zijn van aanzienlijk langere duur. Bedrijven profiteren van het feit dat kennis kan worden gemeten aan de hand van online trainingen. Dit creëert niet alleen een positievere houding ten opzichte van IT-beveiliging binnen het bedrijf, maar zorgt er ook voor dat medewerkers van verschillende afdelingen meer focussen op IT-beveiliging.
 

2. Veel vraag naar security awareness trainingen

De markt voor computer-gebaseerde security awareness trainingen reageert op de grote vraag naar trainingen en groeit razendsnel. Ook de komende jaar wordt er verwacht dat deze vraag blijft groeien.

Volgens een recent onderzoek geeft slechts 3% van de bedrijven aan dat endpoint beveiligingsoplossingen een geschikte bescherming vormen tegen cyberdreigingen voor het bedrijf. Ze hebben in plaats daarvan geconstateerd dat medewerkers zelf een cruciale rol spelen. Bijna 50% van de bedrijven ziet onopgeleid of slecht opgeleid personeel óf een gebrek aan beschikbare training als een van de grootste risico's op het gebied van cybersecurity.
 

3. Juridische verplichtingen

Elk bedrijf is verplicht zich in te zetten op het gebied van Privacy by Design. Dit betekent dat medewerkers moeten worden geïnformeerd over hoe ze moeten omgaan met gegevens en hoe het risico van gegevensverlies kan worden vermeden of uitgesloten. Met een online trainingsplatform kunnen bedrijven de voortgangen en resultaten van medewerkers monitoren met overzichtelijke en direct bruikbare rapportages en analyses. Hiermee kunnen zij op een transparante manier aantonen dat aan de beveiligingseisen is voldaan.
 

Nog meer redenen om een security awareness training toe te voegen aan je portfolio

Er zijn nog diverse andere belangrijke redenen waarom jij als reseller een security awareness training in jouw portfolio op moet nemen. Wil jij weten wat de redenen zijn? En, wil jij ook weten welke training een goede oplossing is? Download dan hieronder gratis ons whitepaper ’10 redenen waarom jij een security awareness training op moet nemen in je portfolio’, bomvol extra redenen, feiten en interessante inzichten.

Download Whitepaper - Het belang van een security awareness training

10 redenen waarom je een security awareness training op moet nemen in je portfolio.

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!