Start als DSD-reseller

Waarom is email de grootste toegangspoort voor cyberaanvallen?

Waarom is email de grootste toegangspoort voor cyberaanvallen?

Ondanks de snelle ontwikkeling van communicatiemiddelen als chat en video, is en blijft email een onmisbaar communicatiemiddel in de moderne zakelijke wereld. Door het direct inspelen op de snel ontwikkelende IT-markt heeft een platform als Microsoft 365 de efficiëntie en productiviteit van organisaties aanzienlijk verbeterd. Niet voor niets worden Microsoft 365’s Outlook en Teams door vele organisaties gebruikt. Wat we echter niet mogen vergeten is dat zo een belangrijk communicatiemiddel als email ook uitdagingen en risico’s met zich meebrengt… Uitdagingen en risico’s die Microsoft 365’ security-features niet allemaal kan voorkomen en verhelpen. Het is daarom van belang dat Microsoft 365-gebruikers beschermd worden met een extra beveiligingslaag. Gebruiken jouw klanten al een third party email security-oplossing?

6 kwetsbaarheden: email als toegangspoort voor cyberaanvallen

Een van de belangrijkste redenen waarom organisaties kwetsbaar zijn voor emailaanvallen is het feit dat emailadressen vaak openbaar beschikbaar zijn. Cybercriminelen zijn voortdurend op zoek naar manieren om toegang te krijgen tot bedrijfsinformatie. Een eenvoudige manier is het verzamelen van emailadressen en deze gebruiken voor phishing-aanvallen of om via email met social engineering-tactieken bedrijfsgegevens te stelen of malware te verspreiden.

Een tweede reden is dat bij emailcommunicatie een aanvaller zich voor kan doen als iemand anders zonder dat er uitgebreide authenticatie nodig is. Hierdoor is het gemakkelijk voor aanvallers om zich voor te doen als legitieme gebruiker en schadelijke emails te verzenden of toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Het belang van een extra beveiligingslaag voor Microsoft 365 email-gebruikers

In een whitepaper delen we alle 6 de kwetsbaarheden die email tot grootste toegangspoort voor cyberaanvallen maken. Vervolgens tonen we waarom het verstandig is om een third party email security-oplossing toe te voegen aan de beveiligingsstrategie van organisaties die met Microsoft 365 werken. 

 

Download whitepaper - Waarom is email de grootste toegangspoort voor cyberaanvallen?
 
Marketing by

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!