Start als DSD-reseller

Vind en verhelp kwetsbaarheden met ESET Vulnerability & Patch Management

Vind en verhelp kwetsbaarheden met ESET Vulnerability & Patch Management

Het tijdig patchen van applicaties en besturingssystemen is een belangrijke taak voor organisaties om beveiligingslekken te helpen voorkomen. Met de toename van hybride werken en het groeiende aantal cloud services, stroomt de to do-lijst van het IT-team van de gemiddelde mkb’er vaak over. Ook als IT-beheerder is security één van de belangrijkste IT-zaken om te regelen voor jouw klanten. Merk je dat deze zaken steeds meer tijd in beslag nemen, met als gevolg dat het bijhouden van kwetsbaarheden een flinke uitdaging kan zijn?

Om op deze ontwikkeling in te spelen heeft ESET het zakelijke portfolio vernieuwd en verbeterd. De beveiligingsniveaus ESET PROTECT Complete en ESET PROTECT Elite zijn uitgebreid met een nieuwe functionaliteit: ESET Vulnerablity & Patch Management. Deze nieuwste toevoeging aan het ESET PROTECT-platform gaat jou en jouw klanten helpen om veiliger gebruik te maken van alle mogelijkheden die software biedt. Het is een feature gemaakt voor IT-beheerders en -teams, om veelvoorkomende uitdagingen rondom kwetsbaarheden en patchen op te lossen. Met ESET Vulnerability & Patch Management:

  • Krijg je inzicht in de kwetsbaarheden die op de endpoints van jouw klanten aanwezig zijn
  • Krijg je hulp bij het afwegen van het risico met de risicoscores
  • Kun je patches doorvoeren met een paar klikken (ook automatisch in te stellen)

In dit artikel behandelen we aan de hand van drie onderwerpen hoe het ESET-portfolio je helpt om jouw klanten van de juiste beveiliging te voorzien.

Het begint met volledig inzicht

Ten eerste is het belangrijk dat je zicht hebt op de complete IT-omgeving van je klanten. ESET PROTECT Cloud biedt je een volledig overzicht van al jouw klanten, zonder dat je daarvoor moet switchen tussen portalen: endpoints, licenties, kwetsbaarheden en patching statussen vind je allemaal in één managementconsole. De informatie in ESET PROTECT Cloud is altijd up-to-date en 24/7 inzichtelijk. Je bent dus altijd realtime op de hoogte van de beveiligingsstatus van jouw klanten.

Meer inzicht in kwetsbaarheden

Met de nieuwe ESET Vulnerability en Patch Management-functionaliteit centraliseer en automatiseer je meerdere IT-beveiligings- en beheertaken. ESET Vulnerability & Patch Management scant duizenden populaire toepassingen, zoals Adobe Acrobat, Mozilla Firefox en Zoom Client, op meer dan 35.000 veelvoorkomende Common Vulnerabilities and Exposures, afgekort CVE's. Kwetsbaarheden kunnen vervolgens worden gefilterd en geprioriteerd op basis van blootstellingsscore en het risico.

Deel je bevindingen in overzichtelijke rapportages

ESET heeft talloze templates beschikbaar om eenvoudig rapportages te maken, maar je kunt ook zelf aan de slag met een eigen rapportage. Bijvoorbeeld een rapportage waarmee de effectiviteit en voortgang van het gebruikte beleid voor kwetsbaarheden- en patchbeheer inzichtelijk wordt. Of een rapportage van de kwetsbare software en apparaten, het aantal getroffen apparaten en de gebruikers met het hoogste gedragsrisico binnen de organisatie van je klant.

Kies de gewenste patching policies

Naast het inzicht in kwetsbaarheden en hun risico’s draait het natuurlijk ook om het oplossen van die kwetsbaarheden door middel van patches. Tijdig patchen is essentieel om gaten in de software te dichten, zodat mogelijke aanvallers daar geen misbruik van kunnen maken. Met ESET Vulnerability & Patch Management is het mogelijk om ofwel handmatig ofwel automatisch te patchen. Afhankelijk van de klant is een op maat gemaakt patching proces in te stellen, waarin prioriteit gegeven wordt aan het patchen van kritieke bedrijfsmiddelen en andere apparaten later te patchen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan patchen buiten kantoortijden, om de dagelijkse werkzaamheden zo min mogelijk te onderbreken.

De oplossing wordt voortdurend bijgewerkt om altijd de laatste informatie over kwetsbaarheden en de nieuwste patches beschikbaar te hebben. De inventaris wordt bijgewerkt met de naam van de patch, de versie van de applicatie, CVE, het risico van de patch en de getroffen applicaties. Dit betekent dat bedrijfskritische software-updates zonder vertraging kunnen worden geactiveerd. Zo kun jij jouw klanten beter beschermen tegen het voortdurend veranderende dreigingslandschap en hen helpen bij hun compliance met cybersecurity-richtlijnen.

Wil je meer informatie over hoe ESET Vulnerability & Patch Management werkt?
Bekijk dan de speciale ESET TechLab-aflevering over deze feature:

Meer horen en zien van ESET PROTECT? Volg het webinar!

In een technisch webinar bespreken we samen met Anish Doorga, Technical MSP Specialist bij ESET, alle ins en outs van ESET PROTECT. Anish toont in een live demo alle onderdelen en de werking van het ESET cybersecurityplatform. Vervolgens toont Osman Hasanovic, Account Manager Cloud bij DSD, in een live demo hoe jij ESET PROTECT aankoopt in het DSD-platform.

Bekijk webinar data

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!