Start als DSD-reseller

Vergelijk Microsoft OneDrive met Dropbox Business

Vergelijk Microsoft OneDrive met Dropbox Business

Werken jouw klanten met OneDrive en ben je nieuwsgierig naar wat Dropbox Business hen kan bieden? Of wil jij je klanten een samenwerkingsplatform aanbieden, maar kun je nog geen keuze maken tussen OneDrive en Dropbox Business? In dit whitepaper vergelijken we Microsoft OneDrive met Dropbox Business op 6 belangrijke functionaliteiten, zoals het gebruik van apps en tools van derden, synchroniseren van bestanden en samenwerken met (externe) partijen.
 

1. Gebruik van Verschillende apps en tools van derden

OneDrive biedt integraties met slechts een kleine selectie apps en tools van derden. Wat wij zien is dat er hierdoor bij bedrijven die OneDrive gebruiken vaker en meer Shadow IT voorkomt. Werknemers missen functionaliteiten in OneDrive of geven de voorkeur aan andere tools voor het delen of bewerken van bestanden. Ontbreekt er een integratie met OneDrive en deze andere tools, dan treedt er Shadow IT op.

Neem bijvoorbeeld het gebruik van WeTransfer voor het delen van grote bestanden met een externe partij. Een IT-beheerder heeft geen controle over de data die wordt gedeeld en kan deze dus niet beveiligen, maar is wél verantwoordelijk voor de beveiliging van die data.

Hoe voorkom je Shadow IT, zonder het hele IT systeem op de schop te nemen?

Een mogelijke oplossing is om Dropbox Business als content platform te gebruiken. Door de integraties met 300.000 apps en tools van derden kunnen werknemers efficiënt (samen)werken met Dropbox én hun favoriete apps en tools die zij al dagelijks gebruiken.

Daarbij biedt Dropbox diepe integraties met bekende samenwerkingtools, waarmee gebruikers Office Word, Excel en PowerPoint bestanden en Google Docs, Slides en Sheets, direct in Dropbox kunnen openen, bewerken en delen, een Slack conversatie kunnen starten in Dropbox om wijzigingen in een bestand direct en op dezelfde plek te bespreken en kunnen zij hun content direct vanuit Dropbox presenteren aan het team tijdens een Zoom videovergadering.
 

2. Toegang tot bestanden op desktop

Met Files On-Demand worden OneDrive bestanden in de Microsoft Verkenner weergegeven. Nieuwe bestanden die online, óf op een ander apparaat, zijn gemaakt, worden weergegeven als bestanden die alleen online beschikbaar zijn. Dit kan een belemmering zijn als je plaats of device onafhankelijk wilt werken.

Werk je met een apparaat met een Windows versie ouder dan Windows 10 of met macOS, dan wordt Files On-Demand niet ondersteund. In een “bring your own device”-werkomgeving kan dat tot problemen leiden.

Welke oplossing biedt Dropbox?

Dropbox Business biedt gebruikers Smart Sync, een slimme synchronisatie functie waarmee je vanaf je computer bij elk bestand en elke map in je Dropbox-account kunt. Met Smart Sync bepaal je per bestand of map of deze alleen online of lokaal op je computer beschikbaar is. Nieuwe bestanden die je online of op een ander apparaat hebt gemaakt, worden automatisch weergegeven als alleen-online bestanden, zodat deze altijd en vanaf elk apparaat beschikbaar zijn.
 

Vergelijk OneDrive met Dropbox op de belangrijkste functionaliteiten

We vergelijken Microsoft OneDrive met Dropbox Business op 6 functionaliteiten die belangrijk zijn voor een samenwerkingsplatform. Wil je meer weten over deze functionaliteiten? En weten in welke opzichten OneDrive en Dropbox van elkaar verschillen? Download dan hieronder gratis ons whitepaper ’Microsoft OneDrive versus Dropbox Business'.

Download Whitepaper - Microsoft OneDrive versus Dropbox Business

We vergelijken OneDrive met Dropbox op 6 belangrijke functionaliteiten.

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!