Start als DSD-reseller

DSD automatiseert levering en verlenging Kaspersky software

DSD automatiseert levering en verlenging Kaspersky software

IT-beveiligingssoftware sneller, gemakkelijker en als maandabonnement beschikbaar

Utrecht 31 oktober 2014 - Webshops, resellers en internet service providers kunnen nu sneller en eenvoudiger dan ooit de IT-beveiligingssoftware van Kaspersky Lab per maand aanbieden aan hun klanten. Distributeur DSD Europe breidt daartoe zijn API uit met een geautomatiseerde leveringsmodule, die volledig integreert met de systemen van de softwareleverancier.

Het proces van bestelling, softwaredownload en levering en verlenging van de product keys wordt een kwestie van enkele seconden met de nieuwe API, een veelgebruikte manier om informatie tussen servers en programma’s uit te wisselen. Wederverkopers voorkomen daarmee veel handmatig werk of hoge kosten om de productlevering zelf te automatiseren. Ook kunnen ze de software in abonnementsvorm aanbieden en daarmee omzet behouden, totdat de eindgebruiker de dienst opzegt.

Met de nieuwe module is DSD Europe de eerste distributeur in Nederland die het proces van begin tot eind voor wederverkopers automatiseert, vertelt CEO en medeoprichter Thijs van de Moosdijk (foto). “Bij een order kan de reseller optioneel een eindklant toevoegen en kiezen voor levering via ons platform, waardoor handmatige verwerking of kostbare softwareontwikkeling niet meer nodig is. Dankzij deze koppeling kan de wederverkoper direct starten en bespaart hij tijd en kosten op handling en development. Ook is er een koppeling met onze renewal-oplossing. Daarbij ontvangt de eindgebruiker vóór het verval van de licentie het verzoek om bij zijn reseller terug te keren voor een verlenging.” Dit is natuurlijk niet van toepassing bij een maandelijks abonnement.

Maandelijks abonnement

Met de oplossing van DSD kunnen resellers bovendien beter inspelen op de behoeftes van eindgebruikers, vertelt Martijn van Lom, General Manager Benelux and Nordic bij Kaspersky Lab. “Steeds vaker vragen klanten om softwarelicenties die ze maandelijks afnemen. Daarmee kunnen ze flexibeler inspringen op groei, krimp en tijdelijke projecten.”

Van Lom: “Als reseller kun je nu een mooi pakket van maandelijks afneembare diensten samenstellen, waaraan je eenvoudig licenties kunt toevoegen, automatisch verlengen en verwijderen. Dit zorgt voor behoud van omzet en terugkerend contact met de eindklant. DSD Europe is een echte digitale distributeur en loopt met deze autorenewals voorop in de markt.”

Verzonden vanuit Kaspersky Lab Nederland

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!