Start als DSD-reseller

DSD Europe wordt ESD-distributeur van Microsoft

DSD Europe wordt ESD-distributeur van Microsoft

Persbericht  |  3 augustus 2016  |  Schijndel
DSD Europe wordt in heel Europa officieel ESD-distributeur van de licenties van Microsoft Office en Windows. Het bereikte hierover overeenstemming met Microsoft in Ierland.

"Dit is geweldig", zegt Thijs van de Moosdijk, CEO en medeoprichter van DSD Europe, trots. "Een contract zoals dit is in vijftien jaar tijd niet meer voorgekomen in West-Europa. Het past binnen de strategie van Microsoft. Zij kiezen niet langer voor machtige grote spelers, maar voor kleinere en snellere bedrijven met meer focus in de specifieke segmenten."

"De deal was nooit gelukt als onze inkoopafdeling niet nauw met Microsoft Nederland had samengewerkt toen we nog geen distributieoverkomst hadden", vervolgt Van de Moosdijk. "Daardoor kende het management van Microsoft ons en kwamen we met hen in gesprek.”

Puur digitaal

Distributeur DSD Europe heeft nooit een magazijn gehad, want het werkt alleen digitaal. Dat geldt ook voor deze samenwerking. "Alle Office-licenties gaan straks vanuit Microsoft via een directe koppeling naar het DSD-platform", legt Van de Moosdijk uit. "Vanuit dat platform bestellen resellers de Microsoft-licenties die vervolgens direct geleverd worden in het platform. Als de licentie verlengd moet worden, zoals bij Office 365, geeft het platform de mogelijkheid dit te doen. De eindklant wordt hierover geinformeerd uit naam van de reseller. Dat kan elk jaar terugkeren. De integratie van Microsoft in het DSD-platform is nog gaande. De verwachting is dat we er 1 september mee van start gaan. Bestaande klanten merken niets van deze overgang, behalve het feit dat er vanaf dat moment geen voorraadstatus meer is, want er is altijd voorraad. Een bijkomend voordeel voor de reseller is dat de laatste voorraad met extra korting wordt verkocht.”

Extra kickback-fees

Dat DSD Europe ESD-distributeur van Microsoft wordt betekent dat resellers extra kickback-fees kunnen krijgen. Het bekende CHIP-programma wordt volledig ondersteund door DSD. In het vierde kwartaal gaat DSD Europe webinars opzetten om resellers die nog onbekend zijn met Microsoft te helpen extra verdiensten te ontvangen bij de verkoop van de licenties.

"Nu we officieel distributeur zijn kunnen we aan iedereen leveren. Er zijn geen obstakels meer", zegt Van de Moosdijk enthousiast. "Voor retailers, sub-distributeurs en webshops heeft DSD technieken klaar staan die allemaal door Microsoft worden ondersteund.”

Over DSD Europe

DSD Europe biedt concrete oplossingen voor resellers van software en beschermt hun positie binnen het distributiekanaal. Het bedrijf heeft vestigingen in meerdere landen en werkt samen met meer dan 5000 partners. De distributeur is sinds de oprichting in 2009 vooruitstrevend. Het maakte toen als eerste de digitale distributie van software mogelijk. Op dit moment geldt het DSD Europe Platform als één van de meest complete platformen voor digitale softwaredistributie.

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!