Start als DSD-reseller

Complete security-oplossing van groot belang voor MKB - DSD

Complete security-oplossing van groot belang voor MKB - DSD

Dat cybercriminaliteit steeds meer verschuift naar het MKB is geen nieuws. MKB-bedrijven hebben een kleiner budget, minder tijd of niet het juiste personeel om een goede beveiliging te kunnen waarborgen. Slechts een zwakke plek of een kleine beveiligingsfout geeft cybercriminelen de kans om grote schade aan te richten voor een bedrijf. Gelukkig zien verschillende security software ontwikkelaars het belang van een complete security-oplossing voor deze bedrijven en komen met een oplossing speciaal ontwikkelt voor het MKB.

Veel ondernemers denken dat een betaalbare complete security-oplossing niet bestaat en dat een solide IT-beveiliging een kostbare aangelegenheid is. Echter hoeft dit niet zo te zijn. Met de juiste oplossingen kunnen risico’s eenvoudig worden verlaagd. G DATA noemt de volgende onderdelen als essentieel voor een solide IT-beveiliging: een security-oplossing voor endpoints én alle mobiele apparaten en een backup-oplossing voor hardware én VM’s. Bij een uitgebreider netwerk is het tevens aan te raden om als aanvulling gebruik te maken van een monitoring service, om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de IT-infrastructuur te garanderen en overzicht te houden om wat er in het netwerk gebeurt.
 

Digitalisering maakt nieuwe technologie noodzakelijk

De digitalisering ontwikkelt zich snel en maakt dat er extra beveiligingsmaatregelen nodig zijn om een goede beveiliging te kunnen blijven waarborgen. Neem bijvoorbeeld de toename van het gebruik van mobiele apparaten en de verschuiving van fysieke naar virtuele hardware.

Veilig werken met VM’s
Steeds vaker worden meerdere VM's gebruikt die uitgevoerd zijn op één computer in plaats van gebruik te maken van aparte servers. Het gebruik van meerdere fysieke nodes op één fysieke server levert bedrijven een kostenbesparing op, maar al deze VM’s dienen ook beveiligd te worden.

G DATA biedt een nieuwe VM Security technologie die virtuele omgevingen beschermd via een externe scanserver. Daarnaast wordt er een signature-less Light Agent op elke virtuele client gebruikt, inclusief alle G DATA technologieën zoals DeepRay en AntiRansomware. Alleen de op handtekening gebaseerde scanprocessen worden uitbesteed aan de scanserver. Hierdoor kunnen gebruikers hardware- en onderhoudskosten besparen. G DATA VM Security ondersteunt tevens Microsoft HyperV en VMware vSphere virtualisatieplatforms.
 

Centraal beheer voor meerdere apparaten
De toename in het gebruik van meerdere werkstations en mobiele apparaten vraagt om een omgeving voor centraal beheer. Zo voorkom je dat apparaten individueel moeten worden ingesteld en bijgewerkt moeten worden. Als IT-beheerder verzorg jij de beveiliging van de complete IT-infrastructuur vanuit één centrale beheeromgeving.

G DATA heeft voor IT-beheerder een multi-client functionaliteit ingebouwd in haar managed endpoint security en endpoint protection bedrijfsoplossingen. Dankzij de multi-client functie kunnen G DATA beveiligingsoplossingen voor meerdere klanten of vestigingen door één organisatie worden beheerd. Dit bespaart tijd en opslagcapaciteit.
 

Werknemers trainen over cybercriminaliteit
Naast een complete security-oplossing is het trainen van personeel cruciaal om cybercriminaliteit te voorkomen. Het is belangrijk dat iedereen binnen de organisatie op de hoogte is van alle risico’s. Zo is het verstandig om je personeel regelmatig lezingen en workshops over cybercriminaliteit bij te laten wonen. Op deze manier wordt iedereen binnen de organisatie alerter en kritischer over bijvoorbeeld verdachte mails en het doorgeven van vertrouwelijke gegevens.
 

G DATA introduceert nieuwe zakelijke oplossing: G DATA Business LineUp 14.3

De zakelijke Business LineUp 14.3 oplossingen bevatten onder andere de nieuwe gedragsanalyse technologie BEAST. Dankzij deze gedragsanalyse technologie kunnen bedrijven zich effectief beschermen tegen zero-day malware aanvallen. De technologie legt het systeemgedrag vast in een grafische database, waardoor er een holistisch beeld ontstaat en kwaadaardige processen nauwkeuriger geïdentificeerd en sneller gestopt kunnen worden.

De technologie detecteert malware op basis van gedrag en maakt hiervoor gebruik van BEAST, een geoptimaliseerde grafische database om verdachte processen in een grafiek te traceren. Schadelijke processen worden onmiddellijk en duidelijk geïdentificeerd en veilig en snel gestopt. Tegenwoordig gebruiken cybercriminelen steeds vaker legitieme tools in een aanvalsketen om bedrijven aan te vallen. Traditionele beveiligingsoplossingen herkennen deze tools vaak niet als kwaadaardig omdat ze legitiem zijn. Met BEAST maakt G DATA een einde aan deze tactiek en biedt het krachtige bescherming tegen cyberdreigingen. Op deze manier krijgen gebruikers een compleet beeld van de huidige cyberdreigingen, waardoor false positives voorkomen worden. Bovendien kan de technologie automatisch een infectie terugdraaien of stoppen, doordat de grafische database direct op de PC wordt opgeslagen. Hierdoor profiteren klanten van een verbeterde malware analyse en kunnen ze sneller inspelen op dreigingen.

Naast de gedragsanalyse technologie BEAST maken de Business LineUp 14.3 oplossingen van G DATA diverse andere technologieën, zoals DeepRay Technologie, waarmee verborgen malware sneller te detecteren is met behulp van artificial Intelligence en machine learning.
 

De belangrijkste functies van G DATA Business LineUp 14.3

  • Nieuw: BEAST – geavanceerde gedragsanalyse detectie voor malware;
  • DeepRay protectie tegen verborgen malware dankzij artificial intelligence en machine learning;
  • Gelaagde security voor Windows, Mac en Linux klanten. Inclusief uitgebreide en efficiënte bescherming tegen online dreigingen;
  • Security voor virtuele machines dankzij G DATA VM Security;
  • Multi-client mogelijkheid voor G DATA Endpoint Protection Business en G DATA Managed Endpoint Security. Partners kunnen de beveiligingsoplossingen voor meerdere klanten beheren via één console;
  • Optioneel: Mail Security met mailserveronafhankelijke, centrale e-mailbeveiliging en virus- en spamfilters;
  • Optioneel: Patch Management module die gaten in softwarebeveiliging op tijd kan dichten;
  • Optioneel: Linux Web Security Gateway voorziet Squid-gebaseerde webgateways van uitgebreide bescherming tegen virussen en phishing.
     

G DATA Business Solutions 14.3 bestaat uit de volgende oplossingen: G DATA Antivirus Business, G DATA Client Security Business, G DATA Endpoint Protection Business en G DATA Managed Endpoint Security. Bekijk het G DATA Business aanbod van DSD in het platform.

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!