Start als DSD-reseller

Shadow IT - bedreiging of kans?

Shadow IT - bedreiging of kans?

In het verleden behield de IT-beheerder te allen tijde de controle over het gehele lokale netwerk van een organisatie, omdat werknemers enkel software gebruikten die door een IT-beheerder was geïnstalleerd op hun apparaten. Tegenwoordig kiezen werknemers echter steeds vaker voor clouddiensten van hun eigen voorkeur, omdat het snel en makkelijk is om meteen aan de slag te kunnen met bekende tools. Deze ontwikkeling heeft gezorgd voor een snelle opkomst van een groot risico voor bedrijven: Shadow IT.

Wat is Shadow IT?

Shadow IT zijn IT-apparaten, -diensten en software die buiten het eigendom of de controle van de IT-beheerder vallen en zonder toestemming worden gebruikt door werknemers.

Waarom is Shadow IT een bedreiging?

Shadow IT-resources zijn per definitie minder veilig omdat de gevolgen van het gebruik ervan niet zo uitgebreid zijn onderzocht als bij resources die wel door IT zijn goedgekeurd. Het is de taak van de IT-beheerder om kwetsbaarheden van resources te detecteren, om zo inbraak in gegevens en dataleken te voorkomen. Wanneer binnen de organisatie gebruik wordt gemaakt van Shadow IT, heeft de IT-beheerder geen overzicht over alle resources en geen controle over meldingen van gevaren of updates, met alle gevolgen van dien…

In een whitepaper delen we 4 risico’s van de opkomst van Shadow IT die een gevaar kunnen vormen voor de werkomgeving van jouw klanten. We tonen hoe deze risico’s kunnen worden bestreden en omgezet in nieuwe mogelijkheden, door gebruik te maken van één passende security-oplossing. Download gratis!

Download Whitepaper: Shadow IT - bedreiging of kans?
 

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!