Start als DSD-reseller

Backdoors in de Cloud: extra veilig of juist gevaarlijk?

Backdoors in de Cloud: extra veilig of juist gevaarlijk?

Het gemak en de gebruiksvriendelijkheid die de Cloud met zich meebrengt is voor veel organisaties een onmisbare factor voor de bedrijfscontinuïteit. De Cloud kent dan ook veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Eén daarvan is de blootstelling aan cybercriminaliteit...

Mede door deze grote blootstelling aan cybercriminaliteit, beginnen steeds meer Europese overheidsinstanties aan te sturen om via ‘backdoors’ toegang te krijgen tot de (bedrijfs)gegevens van IT-Service Providers. Middels klantgegevens en persoonlijke data kunnen zij cybercriminelen en andere misstanden namelijk een stuk eenvoudiger identificeren en opsporen.

In theorie klinkt dit als een goed initiatief, maar zorgen deze backdoors in de praktijk daadwerkelijk voor meer cyberveiligheid? En is het verzamelen van persoonlijke data wel ethisch verantwoord?

 

Waarom backdoors niet zorgen voor betere cyberbescherming

In een whitepaper tonen we de gevaren van de Cloud en delen we hoe overheidsinstanties ingrijpen door toegang tot bedrijfsdata te verkrijgen via backdoors. Aan de hand van 5 voorbeelden leggen we uit waarom backdoors niet zorgen voor betere cyberbescherming, maar juist een groter gevaar kunnen vormen. Vervolgens behandelen we een security provider die uitgebreide cyber- en gegevensbescherming biedt, verantwoordelijk omgaat met vertrouwelijke data én privacy waarborgt, zonder backdoors!

DOWNLOAD WHITEPAPER

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!