Start als DSD-reseller

5 redenen om mobiele apparaten van werknemers te beveiligen

5 redenen om mobiele apparaten van werknemers te beveiligen

Mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, worden steeds vaker zakelijk gebruikt, wat tot gevolg heeft dat deze apparaten vol staan met vertrouwelijke e-mails, documenten, bestanden en contactgegevens. Het groeiende gebruik, aantal mobiele apparaten per werknemer én het belang van mobiele apparaten voor zakelijk gebruik, maakt deze apparaten een steeds interessanter doelwit voor cybercriminelen. Zo groeit het aantal slachtoffers van ransomware aanvallen via openbare Wi-Fi netwerken en phishing e-mails dagelijks. Echter wordt de beveiliging van mobiele apparaten bij de cybersecurity van veel organisaties nog vaak vergeten, omdat zij niet bewust zijn van de gevaren en gevolgen van cybercriminaliteit bij mobiele apparaten.

Wist je dat 78,3% van de Nederlandse telefoons voor zakelijk gebruik niet beveiligd is? En dat 11,3% van de Nederlanders denkt dat het niet noodzakelijk is om hun mobiele apparaten voor zakelijk gebruik te beveiligen.

 

Wat is G DATA Mobile Device Management?

G DATA Mobile Device Management (MDM) helpt organisaties om mobiele apparaten te beschermen tegen cybercriminaliteit. Zo kan een IT-beheerder met MDM regels opstellen voor het downloaden van applicaties, contacten op een white- of blacklist zetten en zien of de laatste updates zijn geïnstalleerd. Tevens biedt MDM diverse rapportages, zonder de privacy van de medewerker te schaden. Daarbij kunnen er verschillende noodmaatregelen worden getroffen bij diefstal of verlies, zoals het op afstand verwijderen van alle data op een mobiel apparaat.

 

Waarom moet je ook de mobiele apparaten van werknemers beveiligen?

Gezien het zakelijk gebruik van mobiele apparaten groeit en daarmee de hoeveelheid gevoelige data die gedeeld en opgeslagen wordt ook, is het belangrijk om deze apparaten en de data die erop staat te beschermen.

In het whitepaper geven we je 5 redenen waarom je ervoor moet zorgen dat de mobiele apparaten van werknemers te beveiligd zijn met een mobile security-oplossing. Naar aanleiding hiervan geven we je een aantal manieren hoe jij de beveiliging van je mobiele apparaten kan garanderen. Hierbij lopen we door de voordelen van G DATA Mobile Device Management heen. Download het whitepaper en lees meer!

Download Whitepaper - 5 redenen om de mobiele apparaten van werknemers te beveiligen

In dit whitepaper geven we je 5 redenen waarom je ervoor moet zorgen dat de mobiele apparaten van werknemes beveiligd zijn met een mobile security-oplossing.

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!