Start als DSD-reseller

Microsoft Azure

Microsoft Azure

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een cloudcomputing infrastructuur voor het bouwen, implementeren en beheren van applicaties door middel van een wereldwijd netwerk van Microsoft-managed datacenters.

Ideaal voor bedrijven die in de cloud hosten

Geen eigen lokale servers nodig

Lage kosten en snelle schaalbaarheid

Machine Learning gedreven

Microsoft Azure

Microsoft Azure

Microsoft Azure is een platform voor cloudcomputing, met meer dan 100 services om jouw klanten te helpen met diverse zakelijke uitdagingen. Met Azure gebruiken je klanten hun favoriete hulpprogramma’s en frameworks, om oplossingen te ontwikkelen, beheren en implementeren op een omvangrijk, wereldwijd netwerk.

Wat is cloudcomputing?

Bij cloudcomputing huur je resources, zoals opslagruimte en CPU’s, op datacentrum van een ander bedrijf: een cloudprovider, in dit geval Azure. Azure is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de onderliggende infrastructuur. Bij cloudcomputing betaal je enkel voor de resources die je gebruikt.

Waarom Microsoft Azure

  • Enkel betalen voor het verbruik.
  • Geen kosten vooraf.
  • Geen kosten voor dure infrastructuur en beheer.
  • Schaalbaar: verhoog of verlaag verbruik op basis van de vraag of workload op een specifiek moment.
  • Altijd up to date: geen onderhoud van softwarepatches, hardware, upgrades en andere IT-beheertaken.
  • Betrouwbaar: alle data altijd veilig met services voor data backups en herstel na noodgevallen.
  • Uitstekende digitale beveiliging: al je gegevens, apps en infrastructuur beschermd tegen mogelijke bedreigingen.
  • Maak gebruik van redundante datacenters overal ter wereld en profiteer zo van een optimale reactietijd, waar ter wereld gebruikers zich dan ook bevinden. Of kies voor specifieke regio’s om de data binnen de grenzen te houden.

Welke services biedt Azure en wat kun je ermee?

Vrijwel alle IT-oplossingen (infrastructuur en applicaties) kun je draaien in Azure. Onderstaand vind je de belangrijkste services die Azure biedt:

Computingservices
Azure biedt diverse opties voor het hosten van oplossingen en services. Zo kun je bestaande oplossingen van je klanten draaien op virtuele machines en containers, die worden uitgevoerd in Azure.

Lees hier meer over de verschillende cloudcomputingservices: IaaS, PaaS en SaaS.

Netwerken
Azure-netwerken verbindt datacenters met de cloud. Met diverse netwerkfunctionaliteiten hebben gebruikers toegang tot de services en functies in Azure-datacenters over de hele wereld.

Opslag
Azure biedt verschillende opslagservices, om te kunnen voldoen aan alle behoeften van gebruikers. Azure opslagservices kunnen volledig dynamisch opschalen naar de hoeveelheid opslag die nodig is. Met Azure cloudopslag betaal je enkel voor de hoeveelheid opslag die je gebruikt.

Mobiele apparaten
Met Azure kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig mobiele back-end-services voor iOS-, Android- en Windows-apps maken. Functies die voorheen veel tijd kostten en risico’s opleverden zijn nu eenvoudig te implementeren.

Andere functies van deze Azure service: synchronisatie van offlinegegevens, connectiviteit met on-premises gegevens, uitzenden van pushmeldingen en automatisch schalen op basis van bedrijfsbehoeften.

Databases
Azure biedt meerdere databaseservices voor het opslaan van verschillende soorten gegevens en volumes. Een wereldwijde connectiviteit zorgt ervoor dat gegevens altijd onmiddellijk beschikbaar zijn voor gebruikers.

Websites
Azure bevat eersteklas ondersteuning voor het bouwen en hosten van web-apps en op HTTP-gebaseerde webservices. Ook voor webhosting biedt Azure verschillende services.

Internet of Things (IoT)
Met Azure kun je apparaten en sensoren integreren en beheren in Azure met IoT-hubs. Hiermee kun je dashboard maken met alle functies om bedrijfsmiddelen te monitoren en te beheren.

Big Data
Met Bit Data worden extreem grote hoeveelheden gegevens bedoelt, bijvoorbeeld gegevens van weer- en communicatiesystemen. Deze systemen genereren honderden gigabytes aan gegevens, welke door de grote hoeveelheid moeilijk te analyseren zijn. Azure ondersteunt een breed aanbod aan technologieën en services om Big Data te verwerken en te analyseren.

AI- en machine learning
Azure biedt diverse services waarvan de kern Machine Learning is. Machine Learning stelt computer in staat om op basis van bestaande gegevens, toekomstig gedrag, resultaten en trends te voorspellen. Zo kunnen computers leren van de data die ze ontvangen.

De Azure Machine Learning-service is een omgeving in de cloud die je kunt gebruiken om Machine Learning-modellen te ontwikkelen, trainen, testen, implementeren, beheren en volgen.

Daarbij biedt Azure diverse Cognitieve services (vooraf gemaakte API’s), die je kunt gebruiken in je oplossingen. Bijvoorbeeld spraakherkenning voor verificatie en semantisch zoeken.

Development & Operations (DEVOPS)
DevOps automatiseert de levering van software. Met Azure DevOps Services kun je pijplijnen maken, bouwen en uitbrengen die zorgen voor een continue integratie, levering en implementatie van jouw oplossingen.

Waarom Azure inkopen via het DSD-platform?

Wanneer je Azure inkoopt via het DSD-platform ontvang jij, als reseller, een extra service: een notificatie bij het overschrijden van het Azure budget. Bij de aankoop van Azure geef je per klant een geschat maandbudget op. Dit maandbudget kun je berekenen met de TCO-rekentool, die Azure biedt. Vervolgens houdt DSD automatisch bij of het verbruik van Azure binnen het maandbudget past. Wanneer het budget dreigt te worden overschreden ontvang je van ons een notificatie. Op deze manier heb je controle over het Azure verbruik van je klanten en kun je hen waarschuwen voor hogere kosten of eventueel maatregelen treffen om binnen het budget te blijven.

Notificatie budget
De notificatie is belangrijk, omdat klanten zelf invloed hebben op hun verbruik. Zo kunnen zij bijvoorbeeld zelf de hoeveelheid opslagruimte ophogen. Met onze budgettool houd je de controle over het budget en kun je proactief je klanten informeren over de status van het budget per dag.

Facturatie & Reporting
In het DSD-platform kun je op ieder moment van de dag inzicht krijgen in de kosten van het verbruik van je klant tot nu toe. Maandelijks ontvang je van ons een factuur met de totale kosten van die maand. Alle facturen zijn in te zien en te downloaden in ons platform.

Azure support
Onze Azure specialisten bieden sales en technisch support in alle fases van de customer lifecycle: van marketing- en salesondersteuning tijdens de pre-sales, tot technische ondersteuning bij de implementatie en het beheer van de Azure services.

Is het voor mijn klant voordelig om workloads te migreren naar Azure? 

Met de rekentool van Azure: total cost of ownership (TCO), maak je een schatting van de kostenbesparing die je kunt realiseren wanneer je de workloads (servers, databases, opslag, etc.) van je klanten migreert naar Azure.

Azure implementeren in de IT-infrastructuur van je klanten?

Besluit je om enkele of alle toepassingen van je klant naar de cloud te verplaatsen? Dan zijn er 3 modellen om cloud services te implementeren in de IT-infrastructuur: public, private en hybrid cloud.

Het verschil tussen Public, Private & Hybrid Cloud


Besluit je om enkele of alle toepassingen van je klant naar de cloud te verplaatsen? Dan zijn er 3 modellen om cloud services te implementeren in de IT-infrastructuur: public, private en hybrid cloud. Hieronder leggen we de verschillen uit tussen deze drie cloudimplementatiemodellen.

Public Cloud

Public cloud is het meest voorkomende implementatiemodel, waarbij al je IT gerelateerde zaken worden uitgevoerd op de hardware van Azure. Met het gebruik van public cloud heb je geen lokale hardware, die je moet beheren en up-to-date moet houden.

Voordelen:

  • Hoge schaalbaarheid en flexibiliteit: geen nieuwe server nodig bij schalen bijvoorbeeld.
  • Betalen per gebruiker: Je betaalt alleen voor wat je gebruikt.
  • Altijd up to date hardware: onderhoud en updates van de hardware worden uitgevoerd door Azure.
  • Minimale technische kennis nodig voor configuratie en gebruik: maak gebruik van de technische vaardigheden en expertise van het DSD supportteam.

Nadelen:

  • Het kan zijn dat een public cloud niet voldoet aan specifieke beveiligingsvereisten.
  • Het kan zijn dat een public cloud niet voldoet aan specifieke beleidsregels en/of certificeringen.
  • Doordat je niet de eigenaar bent van de hardware kun je deze mogelijk niet beheren zoals jij dat zou willen.

 

Private Cloud

Bij het implementeren van een private cloud maak je gebruik van een eigen datacenter. Er wordt een public cloud voor gebruikers gesimuleerd en de beheerder behoudt de volledig verantwoordelijk voor het onderhouden van de hardware en software die wordt gebruikt. Een private cloud wordt vaak gebruikt wanneer een bedrijf gegevens heeft die, vanwege geldende wetgeving, niet in een public cloud mogen staan.

Azure biedt ondersteuning voor een private cloud via Azure Stack. Met deze service breng je de Azure-infrastructuur over naar een eigen datacentrum.

Voordelen:

  • Volledige controle over resources.
  • Volledige controle over beveiliging.
  • Met private clouds kan worden voldaan aan strenge vereisten voor veiligheid, naleving en wetgeving.

Nadelen:

  • Kosten voor hardware en onderhoud.
  • Flexibiliteit is beperkt: bij opschalen moet je zelf nieuwe hardware kopen, installeren en configureren.
  • Voor het werken met private clouds heb je specifieke IT-vaardigheden en expertise nodig.

 

Hybrid Cloud

Een hybrid cloud is een combinatie van een public en private cloud. Zo kun je oplossingen uitvoeren op de meest geschikte locatie en combineer je de voordelen van beide implementatiemodellen. Host bijvoorbeeld je website in een public cloud en koppel deze met jouw beveiligde database in je private cloud.

Hybrid cloud kan tevens gebruikt worden om de apps en services van je klanten geleidelijk aan van een eigen datacentrum naar Azure te verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat je beter kunt testen en eenvoudiger kunt migreren.

Voordelen:

  • Je kunt systemen met verouderde hardware of besturingssystemen behouden en toegankelijk houden
  • Je kunt zelf kiezen wat je lokaal en wat je in de cloud uitvoert.
  • Maak gebruik van de schaalvoordelen met een public cloud wanneer dit voordelig is en gebruik je eigen hardware wanneer er geen voordeel is.
  • Gebruik je eigen hardware om te kunnen voldoen aan vereisten met betrekking tot veiligheid, naleving en gebruik van oudere oplossingen.

Nadelen:

  • Dit implementatiemodel kan duurder zijn dan wanneer je kiest voor één model, omdat je op voorhand moet investeren in hardware.
  • Gecompliceerder om te implementeren en beheren.

 

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!