Start als DSD-reseller

Microsoft New Commerce Experience (NCE) - Wat verandert er?

Microsoft New Commerce Experience (NCE) - Wat verandert er?

Met de komst van Microsoft New Commerce Experience (NCE) is de manier waarop contracten gekocht en beheerd worden via het Cloud Solution Provider (CSP)-programma veranderd. Met Microsoft NCE wordt de complexiteit verminderd, is er meer keuze, zijn de contractopties flexibeler en worden kosten bespaard op lange termijnlicenties. Aanvullende functies maken CSP een vergelijkbaar alternatief voor de welbekende Enterprise Agreement (EA).

Met Microsoft NCE zijn alle Microsoft cloud-oplossingen verkrijgbaar in een maandelijks en jaarlijks betaalmodel (1 tot 3 jaar). De oplossingen blijven exact hetzelfde, enkel dien je bij afname de keuze te maken tussen een maandelijks of jaarlijks model. Het is mogelijk om beide modellen te combineren in één Microsoft tenant.

Wat verandert er voor jou en je klanten?

Met Microsoft NCE veranderen de prijzen van de cloud-oplossingen. De maandelijkse oplossingen worden geprijsd op basis van de verkoopadviesprijs en ook de korting wordt op die prijs gebaseerd. Deze prijzen liggen 20% hoger dan de jaarlicenties.

De prijzen veranderen van de volgende cloud-oplossingen:

  • Microsoft 365 Business Basic
  • Microsoft 365 Business Premium
  • Office 365 E1
  • Office 365 E3
  • Office 365 E5
  • Microsoft 365 E3

Bekijk de complete Microsoft prijslijst voor de actuele prijzen.

Licentie opties voor NCE

Maandelijkse licentie
Het maandelijks model blijft flexibel en kun je zowel up- als downgraden gedurende de maand, waar je bij de jaarlicenties alleen het aantal seats kunt verhogen en/of de oplossing kunt upgraden binnen de contactperiode. Maandlicenties zijn 20% duurder ten opzichte van jaarlicenties.

Jaarlicentie
In tegenstelling tot het oude CSP-contract van 12 maanden, heb je met Microsoft NCE de mogelijkheid om een jaarcontract aan te maken en vervolgens te kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse betaling.

Met het contract van 12 maanden blijft de prijs gedurende de hele looptijd vast, met het voordeel dat je de huidige contractprijs behoudt – zelfs bij eventuele prijsverhogingen die in de contractperiode plaatsvinden. Zoals eerder genoemd kunnen het aantal seats bij een jaarlicentie enkel worden verhoogd, niet verlaagd. Daarnaast is het ook mogelijk om te upgraden naar uitgebreidere oplossingen.

Voor organisaties die veel fluctueren in het aantal werknemers is het interessant om beide modellen in één Microsoft tenant te combineren. Gebruik de voordeligere jaarlicenties voor de vaste werknemers en activeer de maandlicenties voor tijdelijke krachten!

 

Actie CSP (legacy) NCE jaarlijks NCE maandelijks Extra informatie
Contract pauzeren Ja Ja Ja Facturering gaat door na pauzeren in NCE
Factureringspauze bij pauzeren contract Ja Nee

Nee

 

Contract hervatten

Ja Ja Ja Annulering in NCE zoals beschreven in data retention policy
Contract annuleren Nee, alleen pauzeren met verwijdering 90 dagen nadat de vervalperiode eindigt Ja, binnen 7 dagen na ingaan contract Ja, binnen 7 dagen na ingaan contract Annulering in NCE zoals beschreven in data retention policy
Annuleren in de eerste 7 dagen Nee Ja Ja Na 7 dagen geen annulering in NCE
Annuleren na de eerste 7 dagen Nee (annuleren is niet mogelijk in legacy) Nee Nee  
Pro rata restitutie Ja, Indien gepauzeerd na meer dan 30 dagen na aankoop / verlenging Ja, binnen 7 dagen na ingaan contract,
(Pro rata dagelijks berekend)
Ja, binnen 7 dagen na ingaan contract,
(Pro rata dagelijks berekend)
 
Seats tussentijds verhogen Ja Ja, op elk moment mogelijk Ja, op elk moment mogelijk Verhogen van seats kan worden geannuleerd of verlaagd
gedurende de eerste 7 dagen nadat de aanpassing is aangevraagd
Seats tussentijds verlagen Ja

Handmatig verlagen van seats is mogelijk tijdens het annuleringsmoment (binnen 7 dagen na ingaan contract, hetzij bij eerste aankoop of verlenging)

Handmatig verlagen van seats is mogelijk tijdens het annuleringsmoment (binnen 7 dagen na ingaan contract, hetzij bij eerste aankoop of verlenging) Verlagen van seats is niet mogelijk buiten het annuleringsmoment (7 dagen na ingaan contract, hetzij bij eerste aankoop of verlenging)
Seats verlagen bij verlenging Ja Ja Ja Verlagen van seats is in NCE handmatig mogelijk binnen de eerste 7 dagen na ingaan van de verlenging
Tussentijdse wijziging van de factureringsfrequentie Ja Nee Nee  
Planning wijzigingen (SKU-upgrade, seat aantal, factureringsfrequentie, termijn) bij verlenging Nee Ja, kan van tevoren worden gedaan Ja, kan van tevoren worden gedaan  
Tussentijdse SKU-upgrade binnen dezelfde productcategorie (bv. E3 naar E5) Ja, voor MKB SKU’s Ja, voor MKB en Enterprise SKU’s Ja, voor MKB en Enterprise SKU’s Er wordt niet bepaald binnen welke termijn de gebruiker licenties van E3 naar E5 moet overdragen, maar de gebruiker krijgt in Microsoft 365 Admin Center een waarschuwing te zien dat het risico bestaat dat hij/zij niet aan de eisen voldoet

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!