Start als DSD-reseller

Bedrijfsdata en online identiteit van werknemers beschermen?

Bedrijfsdata en online identiteit van werknemers beschermen?

Helaas is het gebruik van een wachtwoord en gebruikersnaam lang niet meer altijd voldoende om een account te beveiligen. Zo kan een snelle server of computer zo’n 2 miljard toetsen per seconde ingeven en al binnen enkele seconden een 8 karakter wachtwoord kraken…

Verkeerd of onveilig gebruik en opslag van inloggegevens door werknemers vormen een risico op het onderscheppen van deze gegevens, waardoor hackers toegang kunnen krijgen tot bedrijfsdata en de online identiteit van werknemers. Om dit te voorkomen is het van belang dat een bedrijf haar werknemers informeert over een goed wachtwoordbeleid. Echter biedt dit nog geen volledige controle op de kwaliteit van de wachtwoorden die door de werknemers worden gebruikt en de manier van opslaan.

Door het gebruik van Two Factor Authentication (2FA) moet een werknemer altijd twee stappen doorlopen om toegang te krijgen tot een account. Op deze manier wordt bevestigd dat de persoon die inlogt met de persoonsgegevens, ook bevoegd is om op dat account in te loggen. Een 2FA-oplossing biedt een extra beveiligingslaag, waardoor je als bedrijf minder afhankelijk bent van hoe werknemers het wachtwoordbeleid hanteren.

4 risico's die verkleind worden door het gebruik van Two Factor Authentication

Omdat werknemers tegenwoordig steeds meer thuis of op een externe locatie werken, groeit het belang om meer controle te hebben op de beveiliging van bedrijfsdata en de online identiteit van werknemers. Wij delen 4 risico’s waardoor inloggegevens kunnen worden onderschept en leggen uit hoe 2FA deze risico’s verkleint. Zo kun jij jouw klanten informeren over de risico’s en het belang van 2FA om bedrijfsdata en de online identiteit van werknemers te beschermen. 

1. Brute-Force aanvallen

Neem bijvoorbeeld het risico op Brute-Force aanvallen, waarbij een hacker rekenkracht gebruikt om wachtwoorden te achterhalen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van algoritmen of heuristieken om de berekening te versnellen. De methode bestaat uit het simpelweg uitproberen van alle mogelijke combinaties van letters, getallen en woorden, tot er een overeenkomt met de gewenste invoer. Om een Brute Force-aanval zo min mogelijk kans van slagen te geven, is het belangrijk dat werknemers geen te kort en makkelijk te achterhalen wachtwoord aanmaken. Helaas is het zo dat, hoe complex je wachtwoord ook is, er nooit volledige zekerheid is dat de wachtwoorden niet gekraakt worden…

Nieuwsgierig naar de 3 andere risico’s die je verkleint door het gebruik van 2FA?

In ons whitepaper delen we 4 risico’s op datalekken en hoe Two Factor Authentication deze risico's kan verkleinen. Daarnaast gaan we dieper in op een 2FA-oplossing die wij aanbieden via het DSD-platform. Lees meer en download ons gratis whitepaper via onderstaand formulier: 

Download Whitepaper - 4 risico's die verkleind worden door het gebruik van Two Factor Authentication

In dit whitepaper delen we 4 risico’s waardoor accountgegevens kunnen worden onderschept en leggen we uit hoe 2FA deze risico’s verkleint. Zo kun jij jouw klanten informeren over de risico’s en het belang van 2FA om bedrijfsdata en de online identiteit van werknemers te beschermen.

 
Marketing by

Jouw eigen on·demand software store.

Start vandaag!